EARUNIT
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum.

Instagram

EARUNIT/Bach recomposed – et portræt af to musikere og komponister – Cæcilie Balling og Josefine Opsahl

Bach recomposed – et portræt af to musikere og komponister – Cæcilie Balling og Josefine Opsahl

Details

Time: February 26, 2021 19:30
Location: Biblioteket på Rentemestervej
Event Type: Koncert
Organized By: EARUNIT
buy tickets

About Tour

Ved denne koncert præsenterer vi faktisk tre koncerter i én koncert. Først en portrætkoncert af violinisten Cæcilie Balling og en portrætkoncert med cellisten Josefine Opsahl, der begge arbejder i grænsefeltet mellem genrer og med live electronics. De vil begge spille egne værker for henholdsvis violin, cello og live electronics. I mellem deres portrætkoncerter spiller de Johan Sebastian Bach “Invensions”, hvor de genfortolker og rekomponerer hans inventioner til en helt særlig version for violin og cello. I INVENTIONS undersøger Balling og Opsahl universet mellem det fast komponerede og improvisatoriske. Med udgangspunkt i J.S Bach’s tostemmige inventioner bringer improvisationer satserne sammen på i et nyt lys.
Program:
Cæcilie Balling – Solo Portræt
Link: https://www.caecilieballing.com

“Invensions” af J.S.Bach
Cæcilie Balling / Josefine Opsahl

Josefine Opsahl – Solo Portræt
Link: http://josefineopsahl.dk
Medvirkende:
Cæcilie Balling, violin
Josefine Opsahl, cello
Ejnar Kanding, lyd
Billetter kan både købes i døren eller på Billetto.
Pris: Kr. 80 (+ kr. 10,99 i gebyr)
Koncerten er støttet af Statens Kunstfond. Koda Kultur, William Demant Fonden, Knud Højgårds Fond, Augustinus Fonden, Solistforeningen.
//
Cæcilie Balling er klassisk violinist uddannet i København, Århus og USA. Cæcilie er jævnlig solist i diverse projekter, senest har hun uropført Tuan Tan Hao’s violinkoncert med Bellbird Chamber Orchestra. Cæcilie har en stor passion for at lade genrene mødes, det viser sig i forskellige samarbejder med bl.a. Nikolaj Hess og som tildligere medlem af strygekvartetten Halvcirkel.
Josefine Opsahl (f. 1992) forener sin klassiske musikalske baggrund med en nybrydende åbenhed til sit instrument, lyd, genre og brugen af elektronik, hvilket afspejles i hendes to fremadstormende ensembler, We like We og KOTTOS, som hun turnerer med i hele verden. Josefines værker afspejler hendes egen kunstneriske afsøgning af kunstens rolle i vores samfund og udforsker spændingsfeltet mellem tradition og innovation, virtuositet og intuition.
Som et billede på en ny tids musiker, stiller hun sig fri af genrebegrænsninger og udtrykker sig ligestillet gennem komposition, improvisation og performance samt kuraterer og forlænger sine musikalske udtryksverdener ud i samarbejder med andre kunstnere, festivaler og rum på tværs af genrer og udtryksbegrænsninger. Dette har resulteret i bestillingsværker til museer, gallerier og festivaler såsom UTZON100 fejringen i 2018, der markerede arkitekt Jørn Utzon’s 100 års jubilæum; ‘Time is Local’, en 12-timers multikanals -og installationsperformance til Thorvaldsens Museum og en opera for Nordic Opera og Copenhagen Opera Festival i samarbejde med We like We.
Hendes anmelderroste pladeudgivelser har modtaget en række priser i ind- og udland såsom Danmarks Radio’s Lytterpris 2017 og Round Glass Music Award 2018 (US) og distribueres i Europa samt Nordamerika og Asien. Hun er to gange blevet udvalgt til at modtage Statens Kunstfonds legat “Den Unge Kunstneriske Elite” (2017 og 2019), og har for nylig turneret i Kina samt ledsaget Hendes Majestæt Dronningen til Argentina på hendes statsbesøg i samarbejde med den Kgl. Danske Ballet.
Josefine er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Northwestern University (IL, US), og specialiserer sig som en af de første musikere som solist indenfor Contemporary Creative Art på Syddansk Musikkonservatorium.

Follow and Share