Hvem er EARUNIT?

Her ovenfor kan du læse om publikums medlemskab.
Herunder lidt om hvem EARUNIT er og arbejder med.

Historien

Etableret i slutningen af 2008 på initiativ af komponisten Carsten Bo Eriksen (aka MBD73) sammen med 5 andre komponist kollegaer. EARUNIT er dedikeret til at bestille, opføre, uropføre, skabe, præsentere og indspille nutidig musik i blandingsfeltet mellem elektronisk og akustisk musik – ofte integreret med en visuel tilkopling gennem mediernes muligheder. Med udgangspunkt i egen musik og med et øre for det nye, ukendte og ukonventionelle, bestræber EARUNIT sig på at eksponere en spændende og innovativ musik, så bredt og tilgængeligt som muligt for et nyt publikum.

Vi er: en koncert serie

Henover året producerer og co-producerer vi koncerter sammen med festivaller, koncertforeninger, sammenslutninger og koncertsteder for vort forum for nutidig musik i blandingsfeltet mellem elektronisk og akustisk musik og visuel mediekunst.  Målet er at få musikken ud hvor publikum er. Derfor er vi ikke begrænset til at være et bestemt sted, men vi vil oftest være at finde der, hvor publikum er i forskellige andre musikalske sammenhænge og i andre interessante samarbejdskonstellationer. Vi samarbejder også internationalt med nogle af de bedste ensembler og nye navne. Vi arbejder p.t. også for at skabe et mere permanent sted, hvor det er muligt at høre den uhørte og ukendte nye generation af komponister og deres musik som ligger i blandingsfeltet imellem de traditionelle genre betegnelser i klassisk og rytmisk forstand.

Vi er: en paraplyorganisation for ensembler, der arbejder med elektroakustisk musik i Danmark

EARUNIT har en håndfuld ensembler tæt knyttet til sit forum, idet vi samarbejder med disse på grund af nogle af “core” medlemmernes positioner som kunstneriske ledere. Her kan nævnes Contemporánea, Copenhagen Art Ensemble, Messerkvartetten, Adapter (Berlin), Ars Nova (Malmö), JACK Quartet, Transit med flere. Vi vil vokse med flere tætte relationer nationalt og internationalt i de kommende år. Derudover arrangerer vi koncerter og indspiller med en bred palette af spændende musikere og ensembler nationalt og internationalt.

Vi er: Publikums bestillingsfond og komponistpris (fra efteråret 2015)

Med et radikalt partnerskab mellem publikum og komponister, planlægger vi at samle individuelle donationer ind i alle størrelser, crowdfunde og derved bestille nye værker hos 3-4 eller flere komponister til et af de ensembler, vi samarbejder med.  Alle medlemmer af denne bestillingsfond bliver efterfølgende inviteret med til en intim og hyggelig åben prøve, for at få en indsigt og forsmag på selve præmieren af disse værker og til et glas vin sammen med kunstnerne.

Internationalt Samarbejde

Berlin, New York, London, Mallorca

Vi har igennem de sidste 10 år opbygget et bredt netværk af samarbejdspartnere i Europa, USA og Fjernøsten, og det med dem vil vi løbende lave produktioner udvekslingsprojekter for komponister, musikere og ensembler.

Formand

spotlight

Ejnar Kanding

2013 | Formand

Kasserer

spotlight

Hugi Gudmundsson

2013 | Kasserer

Næstformand

spotlight

Carsten Bo Eriksen

2013 | Næstformand

Tak til vores sponsorer og samarbejdspartnere